Urinevlekken Parket Verwijderen - Advies en InformatieUrinevlekken in de parketvloer? Wat kun je eraan doen?

Een nog niet zindelijke pup, een krolse kat, een hond met blaasproblemen of misschien een peuter die haar of zijn plas niet kon ophouden. Allemaal mogelijke oorzaken waardoor urinevlekken op je parketvloer kunnen ontstaan. Urinevlekken in het parket zijn niet alleen lelijk om te zien, ze zijn ook onhygiënisch en verspreiden een zeer onprettige geur. Gelukkig kun je de urinevlekken zelf verwijderen als je er snel bij bent. Is de urinevlek helemaal opgedroogd dan is het probleem groter.

Hoe verwijder je zelf een urinevlek uit parket of een houten vloer?

Het allerbelangrijkste is, wees er snel bij. Als je de vlek direct weg haalt dan is er vaak niks aan de hand. Wat warm water met wat schoonmaakmiddel is voldoende om de vlek én de geur te verwijderen. Je wilt te allen tijde voorkomen dat de urinevlek in het parket of de houten vloer trekt. Als de urine in het parket of de houten vloer is getrokken, dan werkt deze oplossing helaas niet meer.

Hoe moet je het parket behandelen als de urinevlek is opgedroogd?

Problematischer wordt het als de urinevlek is opgedroogd en in het parket is getrokken. Je zou kunt proberen met een schuursponsje de plek licht te polijsten. Als dit de urinevlek verwijdert, kun je de gepolijste plek nabehandelen met was, lak of olie, afhankelijk van waar de parketvloer oorspronkelijk mee behandeld is.

LET OP: Polijsten is wel een oplossing met vrij veel risico. Als je het niet goed doet, dan kan het zijn dat je de plek erger maakt dan die al was. Ben je onzeker of dit gaat werken, neem dan altijd contact op met een professioneel parketreinigingsbedrijf om te kijken wat de beste oplossing is.

Als het vocht in het hout is getrokken, kan het parket of de houten vloer gaan opbollen. In dit geval ontkom je er niet aan er een specialist bij te halen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om de parketvloer te laten behandelen met een dieptereiniging. Maar wat de beste oplossing is, kun je het beste overleggen met een professioneel parketreinigingsbedrijf.
...gratis prijsopgave voor het schoonmaken van parket aanvragen >

LET OP: Bij twijfel altijd een professioneel bedrijf inhuren
Er is een vrij grote kans op verkleuring en beschadiging van het parket als je de behandeling niet goed doet. Ons advies als er sprake is van een vrij grote urine- of andere vlek, is er een gespecialiseerd parketreinigingsbedrijf naar te laten kijken en advies in te winnen over hoe je dit het beste kunt oplossen
...contact opnemen met een professioneel parketreinigingsbedrijf >

Gerelateerde Informatie:
> Wijnvlekken van Parket Verwijderen
> Parket Schoonmaken - Advies en Tips

Trefwoorden: Urinevlekken Parket en Houten Vloer Verwijderen | Advies | Informatie | Prijs | Tips
________________________________________________________________________________________________