Vloerentrends 2018 Nieuwe Trends in Vloeren
Wat zijn de nieuwe vloerentrends 2018?

Vloerentrends 2018 Nieuwe Trends in Vloeren. Wat zijn de nieuwe vloerentrends 2018? Welke nieuwe trends in vloeren komen eraan in het jaar 2018? Een aantal nieuwe trends voor vloeren 2018 werd al voorzichtig herkenbaar in het afgelopen jaar. Maar naar verwachting zullen ze dit jaar pas tot volle wasdom komen. Daarnaast zijn er de trends die al wat langer actueel zijn en die dat ook blijven in 2018.

De vloer zorgt voor harmonie en eenheid in de woning

In ons drukke en hectische dagelijkse leven, hebben we steeds meer behoefte aan momenten van rust en harmonie. Momenten die we graag thuis willen ervaren en beleven. En daarom is er een duidelijke trend waarneembaar waarbij er een streven is naar het leggen van een vloer of vloerbedekking die eenheid brengt in huis. En die eenheid en harmonie wordt verkregen door de keuze voor rustige en warme kleuren en het leggen van dezelfde vloer in verschillende ruimtes waardoor er een geheel ontstaat.

Natuursteen Vloertegels op de Muur
Sterker nog er is zelfs een trend herkenbaar waar bij de vloerbedekking wordt doorgetrokken op de muur. Niet dat gelijk de hele muur ook bedekt wordt met vloertegels of andere vloerbedekking. Maar wel een klein gedeelte om zo welbewust eenheid en harmonie te creëren.

Look-a-Like Vloeren: Vloeren die niet zijn wat ze lijken!

Een trend die al zichtbaar was in het afgelopen jaar maar die zich naar verwachting nog veel meer zal manifesteren in 2018 is de zogenaamde look-a-like keramische vloer. Het gaat hierbij dus op vloeren die bijvoorbeeld van hout lijken te zijn maar eigenlijk gemaakt zijn keramische houtlook tegels, ook wel bekend als keramisch parket. En dat zie ook wel bij andere materialen en soorten vloeren. Aangezien zeker vloeren van hout kwetsbaar zijn, wordt er een vloer gelegd die lijkt op hout maar het niet is. Waarmee een aantal nadelen wegvallen. Nieuwe technieken bij de producten van look-a-like vloeren zorgen ervoor dat deze langzamerhand nauwelijks meer van echt te onderscheiden zijn. De foto bovenaan de pagina is een goed voorbeeld van een look-a-like keramische parketvloer in de slaapkamer.

Nog meer aandacht voor duurzaamheid en goede werkomstandigheden

Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en aandacht voor de werkomstandigheden zijn onderwerpen waarmee ook bij de productie en winning van vloeren steeds meer rekening wordt gehouden. Het gebruik van duurzame grondstoffen, een milieuvriendelijke winning en goede arbeidsomstandigheden worden inmiddels niet alleen door klanten maar ook door fabrikanten meer en meer gezien als noodzakelijk. Alhoewel het nog altijd noodzakelijk is om bij de aanschaf van een nieuwe vloer naar deze aspecten te vragen. Zeker als deze door de leverancier niet worden vermeld.

Bijpassende Informatie en Advies
- Natuursteen of Keramische Tegels >
- Vloeren Soorten >

Herkomst foto´s:
Nibo Stone

Zoekwoorden: Vloerentrends 2018 Nieuwe Trends in Vloeren
________________________________________________________________________________________________