Vloerkleden Maken


Vloerkleden Maken Productie Informatie en Uitleg

Vloerkleden Maken. Stel: u heeft bij een vloerkleed gekocht en het vloerkleed was precies wat u zocht. Vervolgens gaat u naar de woonboulevard en ziet daar een vloerkleed wat qua uiterlijk erg op uw vloerkleed lijkt, maar in prijs absoluut niet. Hoe kan nu het ene vloerkleed goedkoper dan het andere zijn? En hoe wordt een vloerkleed eigenlijk gemaakt?

Vloerkleden maken in een notendop

Het maken van een vloerkleed begint met de materiaalkeuze. Dit is vaak (Nieuw-Zeelands) wol. Vervolgens gesorteerd, gecontroleerd en schoongemaakt. De wol wordt met de hand gesponnen tot garen en deze garen kunnen richting een verfbad. Hier wordt de garen in 1 kleur geverfd en krijgt de garen een wax-coating. Hierdoor wordt de kleur rijker. Buiten het regenseizoen wordt geverfde garen in de buitenlucht gedroogd, in het regenseizoen in speciale droogkasten. Nu zijn de garen klaar voor gebruik en kan het op de volgende manieren verwerkt worden:

  • Met de hand weven: De efficiëntie van deze manier van vloerkleden maken, maakt de het eindproduct betaalbaar.
  • Met de hand tuften: Handtuften leent zich voor kleurrijke en complexe patronen: een echt design vloerkleed. Een getuft kleed bestaat uit ontelbaar veel wollen ‘lusjes’ die in het kleed worden ‘geschoten’.
  • Met de hand knopen: De meest complexe en verfijnde patronen kunnen gemaakt worden met deze techniek. Hoe fijner de knoop, hoe meer detail mogelijk is in het dessin.
Tapeso, een wereld aan vloerkleden

Een mooi vloerkleed kan wonderen doen voor uw woonkamer, werkruimte of slaapkamer. Het kan net dat beetje sfeer brengen dat u al die tijd gemist heeft. Ook als u het gevoel heeft dat uw kamer nog niet helemaal af is, kan een prachtig tapijt de puntjes op de i zetten. Maar natuurlijk kan een vloerkleed ook gewoon heerlijk aan de voetjes zijn...Tapeso.nl

Zoekwoorden: Vloerkleden Maken Informatie Uitleg Karpet Productie Aanbieding Voorbeelden

________________________________________________________________________________________________