Vloeroppervlakte Opmeten voor Vloerbedekking - Advies en Tips


Bereken het vloeroppervlak voordat je op zoek gaat naar vloerbedekking

Voor je een vloer of vloerbedekking gaat aanschaffen, is het verstandig om een inschatting te maken van het oppervlak waar de nieuwe vloer op moet komen. In eerste instantie is een inschatting voldoende, ga je echt over tot de aanschaf, is het slim om de m2’s exact te berekenen en rekening te houden met zogenaamd zaagverlies bij harde vloerbedekking als laminaat, parket en natuursteen. Doorgaans is 5 tot 10 procent voldoende. Heb je veel rondingen of korte stukken, dan is het verstandig om rekening te houden met meer zaagverlies.

Hoe kun je het vloeroppervlak voor vloerbedekking opmeten?

Er is een eenvoudige manier om de oppervlakte van de vloer op te meten, namelijk de lengte te vermenigvuldigen met de breedte van de kamer. Een voorbeeld: als je woonkamer 8 meter lang is en 4 meter breed, krijg je dus 8m x 4m=32m2 . Houd je rekening met 10% zaagverlies, komt er nog 3,2m2 bij. Dan heb je dus vloer of vloerbedekking nodig voor 35,2m2.

Hoe meet je een vloer die niet helemaal uit één rechthoek bestaat?

Bestaat de kamer niet uit één rechthoek, verdeel je kamer dan in verschillende rechthoeken die het gehele vloeroppervlak bestrijken. Meet deze rechthoeken apart op en tel de vierkante meters bij elkaar op. Hierdoor kan wat overlap ontstaan, een gedeelte dat in beide rechthoeken valt. Dit gedeelte meet je dan apart op en trek je één keer van het totale vloeroppervlak af. Nu heb je de totale vloeroppervlakte gemeten.

Is er sprake van een ronding, dan is het goed om de breedte en de diepte (straal) van de ronding te meten. Als je die met elkaar vermenigvuldigd kom je aardig in de buurt van wat je nodig hebt. Eigenlijk meet je dan wat de veel. Maar rondingen geven altijd extra verlies dus dat je te ruim meet is verstandig.

TIP: Wel eens gedacht aan een mooi vloerkleed?

Een vloerkleed kan een sfeervolle en mooie toevoeging zijn op uw vloer. En het leuk is dat je elk soort vloerbedekking gebruik kunt maken van een vloerkleed. En het je een plekje op je vloer dat beschadigd is. Als je een een vloerkleed overheen legt dan is deze uit het zicht verdwenen. Wil je inspiratie opdoen, laat je inspireren door de mogelijkheden van een mooi House Doctor Vloerkleed. De uitgebreide en mooie collectie zal je verrassen!

Gerelateerde Informatie:
> Vloerbedekking Uitzoeken - Overzicht Advies en Tips
> Vloerbedekking Prijzen - Overzicht Advies en Informatie

Trefwoorden: Vloeroppervlakte Opmeten voor Vloerbedekking | Advies | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________