Voor jou op een rijtje: de voordelen van een PVC-vloer
Ben je aan het verbouwen of ga je verhuizen? Het kiezen van een nieuwe vloer kan flinke kopzorgen veroorzaken. Je wilt immers een aantal jaren met je vloer doen en wilt niet dat deze binnen de kortste keren kapot of niet meer mooi is. Heb je al eens nagedacht over een PVC vloer? Wij leggen je in dit artikel uit waarom dat een goed idee is.

Makkelijk aanleggen

Zelfs de minst handige Harry's kunnen gemakkelijk zelf een klik PVC-vloer aanleggen, maar de plak PVC vloeren kun je beter laten installeren door een professional. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in lange stroken die je vaak met een kliksysteem aan elkaar kunt maken. Het makkelijkste aan het aanleggen van een PVC-vloer is dat overschot niet hoeft te worden afgezaagd, maar gewoon verwijderd kan worden met een stanleymes.

Mooi

Bij PVC denk je misschien niet direct aan mooi. Toch kan een PVC-vloer erg mooi zijn. PVC is namelijk goed in staat jouw andere favoriete materialen te imiteren. Wil je een houten vloer, maar heb je geen zin in gedoe? Dan is een PVC-vloer met houtlook een goed idee. Wil je graag een marmeren vloer, maar is je portemonnee niet toereikend genoeg, ga dan voor een PVC-vloer met marmerlook.

Duurzaam

PVC is plastic en hoewel de meeste mensen bij het woord plastic niet direct aan duurzaamheid denken, is dat bij een PVC-vloer wel steeds meer het geval. Daarnaast zijn ze ook steeds beter te recyclen, want natuurlijk goed is voor het milieu. PVC-vloeren bestaan uit verschillende laagjes. Hierdoor gaan ze ontzettend lang mee en hoef jij niet binnen de kortste keren een compleet nieuwe vloer aan te leggen. Bovendien wordt modern plastic steeds duurzamer. PVC is bovendien ongevoelig voor het slepen van meubels of naaldhakken. Kies dan wel voor een hoogwaardige PVC vloer die een dikke toplaag heeft, niet van die goedkope PVC vloeren.

Onderhoudsvrij

Het grootste voordeel van een PVC-vloer is dat het bijna volledig onderhoudsvrij is. Waar je een houten vloer soms moet oliën of waxen en waar je bij een tegelvloer de voegen regelmatig moet reinigen, hoef je bij een PVC-vloer eigenlijk niks te doen. Stofzuig een of twee keer in de week en ga er zo nu en dan eens met een dweil overheen. PVC vloeren kun je eenvoudig schoonmaken met water of speciale PVC-reiniger.

Nadelen?

Natuurlijk zitten er ook een paar nadelen aan een vloer van PVC. Hoewel PVC in staat is zowat alle materialen na te bootsen, zie je van dichtbij echt wel dat het plastic is en bijvoorbeeld geen marmer. Plak PVC-vloeren zijn bovendien erg dun. Je moet dus echt zorgen dat bij de aanleg de ondergrond goed geëgaliseerd en 100% vrij is van vuil. Het kleinste steentje kan al een lelijke deuk in je vloer veroorzaken. Gelukkig zijn klik PVC vloeren wat dikker en hebben vaak een geïntegreerde ondervloer die deze oneffenheden juist opvangen. Dus als je een snelle, goedkope, gemakkelijke en toch enigszins stijlvolle oplossing wilt voor de vloer van je nieuwe huis, dan is een PVC-vloer een uitstekend idee!

Bijpassende informatie en advies
- Vloeren

________________________________________________________________________________________________