Getrommeld Marmer? Uitleg Voordelen Nadelen en Informatie
Wat is getrommeld marmer?

Getrommeld Marmer Uitleg Voordelen Nadelen en Informatie. Marmer dat gewonnen is uit de marmergroeve en daarna gezaagd is en verwerkt tot vloerdelen, heeft normaal gesproken een strak, glad en zeer egaal uiterlijk. Dit uiterlijk is niet naar de smaak van iedereen. Steeds vaker is er de voorkeur om een karakteristieke verouderde marmervloer te laten leggen. Een marmervloer die eruit ziet alsof er al jarenlang op is geleefd. Dit effect krijg je met een vloer van getrommeld marmer.

Hoe wordt een vloer van getrommeld marmer gemaakt?

Nadat het marmer voor de vloer is gewonnen, krijgt het een extra machinale bewerking. De randen van de marmer vloerdelen worden machinaal getrommeld. Door deze behandeling krijgen randen een doorleefd en onregelmatig uiterlijk. Het marmer is dus niet meer helemaal egaal en strak. Een vloer van getrommeld marmer houdt trouwens wel gewoon de kwaliteit en eigenschappen van een gewone marmer vloer. Het zou trouwens ook kunnen om met de hand een getrommelde marmervloer te maken. Maar gezien de daarmee gepaard gaande hoge kosten, gebeurt het vrijwel altijd machinaal.

Kun je een vloer van getrommeld marmer overal leggen? Voordelen en nadelen

Het simpele antwoord is ja. Ten minste als je spreekt over een woning. De voordelen en nadelen van een getrommelde marmervloer zijn exact het zelfde als van een gewone marmervloer. Getrommeld marmer is populair als vloer in woonkamer en de hal. Zeker bij een authentieke, grote en landelijke woonkeuken is de getrommelde marmervloer populair. Trouwens ook in de badkamer kun je prima een vloer van getrommeld marmer laten leggen. Net als met een gewone vloer van marmer is combineren met vloerverwarming geen probleem.

Hoe kun je getrommeld marmer schoonmaken en onderhouden?

Voor het behoudt van de vloer zijn er diverse mogelijkheden van bescherming en onderhoud die elk voordelen en nadelen hebben. Het is verstandig om u hierover goed te laten adviseren. Voor het schoonmaken van een getrommelde marmer vloer gelden eigenlijk dezelfde adviezen als voor een gewone marmervloer. Natuurlijk is de wijze van schoonmaken en reinigen ook afhankelijk van de bewerking die de vloer na het leggen heeft ondergaan...lees verder >

Bijpassende Informatie en Advies
- Marmer Vloer Advies Voordelen en Nadelen
- Natuursteen Vloer Soorten >

Zoekwoorden: Getrommeld Marmer Uitleg Voordelen Nadelen Informatie Leggen Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________