Wijnvlekken Parket Verwijderen Advies Informatie en Tips
Wijnvlekken parket verwijderen! Hoe kun je dit goed en veilig doen?

Wijnvlekken Parket Verwijderen Advies Informatie en Tips. Heb je een gezellig etentje met vrienden of een uitbundig feestje? Ontzettend leuk, maar het is vervelend als je parket of houten vloer er lelijke wijnvlekken aan overhoudt. Gelukkig kun je de wijnvlekken zelf verwijderen als je er snel bij bent. Is de wijnvlek helemaal opgedroogd dan is het probleem groter. Op deze pagina vind je advies, informatie en tips hoe je zelf wijnvlekken uit het parket of de houten vloer kunt verwijderen en wanneer je beter een professioneel parketreinigingsbedrijf in de arm kunt nemen.

Hoe kun je zelf wijnvlekken van het parket of houten vloer verwijderen?

Als je er snel bij bent, dan kun je meestal door te deppen met keukenpapier of een doekje dat goed vocht opneemt, de wijnvlek goed wegkrijgen. Ga trouwens niet wrijven want daarmee is de kans groot dat de wijnvlek juist dieper in het hout van de vloer trekt. Rode wijn levert meestal een meer zichtbare vlek op dan witte wijn. De kwaliteit van de afdeklaag van het parket of de houten vloer is ook erg bepalend voor de mate waarin en de snelheid waarmee de wijnvlek door de vloer wordt opgenomen. Bij parket of een houten vloer met veel slijtage en beschadigingen, is de kans groter dat de wijnvlek in het hout trekt. Je kunt misschien nog proberen om met schoonmaakproducten aan de slag te gaan. Maar doe dit alleen als je weet dat je de vloer hiermee niet zult aantasten.

LET OP: Agressieve middelen zoals wasbenzine, terpentine of alcohol zullen je parket of houten vloer meer kwaad dan goed doen. Gebruik deze middelen dus nooit om wijnvlekken te verwijderen!

Hoe moet je het parket behandelen als de wijnvlek is opgedroogd?

Als de wijnvlekken zijn opgedroogd en in het parket of houten vloer zijn getrokken, wordt het lastige de vlekken te verwijderen. Je zou kunnen proberen om met een schuursponsje de plek licht te polijsten. Als dit de wijnvlek verwijdert, kun je de gepolijste plek daarna behandelen met was, lak of olie, afhankelijk van waar de parketvloer oorspronkelijk mee behandeld is.

LET OP: Polijsten is wel een vrij risicovolle oplossing. Als je het niet goed doet, dan kan het zijn dat je de plek erger maakt dan die al was. Als je onzeker bent of dit gaat werken, neem dan altijd contact op met een professioneel parketreinigingsbedrijf om te kijken wat de beste oplossing is.

Als het vocht in het hout is getrokken kan het parket of de houten vloer gaan opbollen. In dit geval ontkom je er niet aan om er een specialist bij te halen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om je parketvloer te laten behandelen met een dieptereiniging. Maar wat de beste oplossing is, kun je het beste overleggen met een professioneel parketreinigingsbedrijf. Via onderstaand link kun je een vrijblijvende prijsopgave aanvragen voor de reiniging van je parket of houten vloer

Parket Professioneel Laten Schoonmaken of Renoveren

Als het parket sowieso al aan een goede schoonmaakbeurt toe is, kun je ook overwegen om deze professioneel te laten renoveren zodat je weer jaren vooruit kunt. En natuurlijk kun je oom een betrouwbaar bedrijf inschakelen als het niet goed lukt om de wijnvlekken zelf goed van het parket te krijgen. Je kunt via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend in contact komen met een betrouwbaar en vakkundig bedrijf gespecialiseerd in onderhoud en renovatie van vloeren.
Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: * Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Soort vloer
Afmetingen vloer en aantal ruimtes
Wanneer wil je het werk laten uitvoeren
Bijzonderheden vloer
Vragen en opmerkingen
* = verplicht veld


Bijpassende Informatie en Advies
> Urinevlekken Parket Verwijderen
> Wijnvlekken Tapijt Verwijderen
> Parket Schoonmaken - Advies en Tips
> Arendse Vloeronderhoud
Zoekwoorden: Wijnvlekken Parket Verwijderen Advies Informatie Offerte Prijs Tips
> Parket Laten Schuren en Lakken - Informatie en Prijs

________________________________________________________________________________________________