Zolderraam
Zolderraam Advies en Informatie

Een zolderraam is een dakraam. Door een zolderraam op uw zolder te plaatsen wordt een koude kille kamer voorzien van licht en eventueel ventilatie. Zo kunt u de ruimte al snel als extra (slaap)kamer gebruiken. Het voordeel van een zolderraam is dat dit een dakraam is die vrij eenvoudig te plaatsen is: dit kan namelijk van binnenuit. Als u zowel zittend als staand naar buiten wilt kunnen kijken dan kunt u het beste het raam op een hoogte van ongeveer 1,00 meter boven de vloer plaatsen.

Mocht u een groot dakraam willen plaatsen dan moet u de balkconstructie van het dak veranderen. Het is verstandig om dit niet zelf aan te pakken en hiervoor een vakman is te schakelen. In plaats van een groot zolderraam kunt u ook kiezen voor twee kleinere dakramen. Dit is makkelijker om te plaatsen en u krijgt een mooiere verspreiding van het licht.

Vergunning voor het plaatsen van een zolderraam

Voordat u begint met het plaatsen van een zolderraam is het handig om de gemeente te raadplegen welke regels er zijn. U kunt dan gelijk achterhalen of u een vergunning nodig heeft. Begin dus nooit zomaar met het plaatsen van een dakraam! Over het algemeen zal dit niet het geval zijn, tenzij er sprake is van een monument. Bekijk de verschillende aanbiedingen van zolderramen bij de verschillende online aanbieders...

Gerelateerde Informatie:
- Zolder Verbouwen

- Dakkapel Informatie Overzicht
Zolderraam | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Kosten | Prijs