Parket Onderhoud Schoonmaak en Renovatie - Advies Informatie en Tips

Als je het parket goed schoonmaakt en regelmatig onderhoud pleegt, is de kans groot dat je er jaren langer plezier van hebt dan als je dit niet doet. En als je dan ook nog je parket ingrijpend renoveert, schuurt en een nieuwe beschermlaag geeft, dan doe je het helemaal goed. Op deze pagina vind je een overzicht van advies, informatie en tips die helpen bij het plegen onderhoud, schoonmaken en de renovatie van je parketvloer.

Krassen in het parket

Wanneer krassen in de afwerkingslaag van het parket zitten, dan kunt u deze vaak zelf verwijderen. Wanneer ze dieper zitten gaat er een uitgebreidere behandeling nodig zijn. Informatie en advies over hoe u krassen in het parket aanpakt vindt u hier.

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Parket onderhoud

Met goed onderhoud van uw parket beschermt u uw parket, en zorgt u ervoor dat deze er altijd mooi bij ligt. Maar wat zijn de do's en don't, en waar moet u op letten? En wanneer is het tijd voor een professioneel onderhoud?

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Parket interval onderhoudsbeurten

Dat parket regelmatig een onderhoudsbeurt moet krijgen, dat is aan te raden. Maar wat voor onderhoudsbeurt heeft het nodig? Wanneer moet u klein, middel-groot en groot onderhoud plegen aan uw mooie parket vloer?

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Parket reinigen

Het regelmatig reinigen van uw parket is goed, maar om echt het optimale uit uw vloer te halen, of de originele uitstraling te behouden, is een professionele reinigingsbeurt op zijn tijd ook nodig. Preventief onderhoud noemen we dit.

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Parket renoveren

Een parket renovatie bestaat uit het schuren van uw parket om het daarna te oliën of waxen. Hierna zal uw parket er weer als nieuw uit zien. Let wel op: voor het mooiste resultaat kunt u het beste een professioneel bedrijf inschakelen.

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Ongedierte in uw hout?

De spinthoutkever komt voor in houten vloeren, en dus ook in parket. Wanneer u aantasting ontdekt, dan is het nog niet te laat. Zaak is om zo snel mogelijk contact op te nemen om uw vloer te redden. Lees hier meer over wat u kunt doen.

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Parketservice

Wat is parketservice? En wat is het verschil met renovatie? Bij een parketservice komen allerlei renovatie methodes aan bod, maar is er ook ruimte om reparaties uit te voeren.

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Parket schoonmaken

Hoe kunt u uw parket zo goed mogelijk schoonmaken? Wat is het beste schoonmaakmiddel? Woonwebsite zette voor u een aantal tips en advies op een rij. Zo houdt u uw parketvloer lang mooi en beschermd!

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Parket schuren en lakken

Wanneer uw parketvloer beschadigt is, doet dit afbreuk aan de uitstraling. U kunt dan het beste uw parket laten schuren en dan weer laten aflakken, zodat u weer een vloer als nieuw heeft! Woonwebsite zocht voor u prijzen en aanbiedingen.

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Visgraatparket Renovatie

Net zoals bij een parket wat gelegd is in een ander patroon, geldt ook voor visgraatparket: hoe beter u deze onderhoudt, hoe mooien het blijft en hoe langer het mee gaat. Maar zijn er ook nog extra punten waar u op moet letten?

  Lees meer en bekijk de aanbiedingen

Vlekken in parket

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een vlek is dan ook zo ontstaan, soms kunt u deze snel weghalen en soms komt u er later pas achter. Wat moet u doen bij deze verschillende vlekken?