Vintage Bank

Op deze pagina vind je informatie over de vintage bank. Bijvoorbeeld wat er met een vintage bank bedoeld wordt. Daarnaast heeft de redactie informatie, tips en voorbeelden van bijzondere, leuke en opvallende vintage banken geselecteerd.

Wat is een vintage bank?

Vintage is een begrip dat geen eenduidige betekenis heeft. Dus je kunt niet exact aangeven wat een vintage bank is. Echter, in de afgelopen jaren is het begrip vintage steeds vaker gebruikt. Tegenwoordig worden veel meubels als vintage aangeduid. Wat er over het algemeen met vintage bedoeld wordt, is dat het meubels zijn met een eigen (bijna) uniek uiterlijk. Dit kunnen zowel nieuwe als tweedehands meubels zijn. Waarbij in het tweede geval er vaak een bewerking is geweest, waardoor ze als het ware een nieuw jasje hebben gekregen. De begrippen vintage en retro worden trouwens vaak gebruikt om hetzelfde mee aan te duiden. Ook zie je dat de term vintage gebruikt wordt om tweedehands meubels mee aan te duiden die stammen uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw en later. Kortom, een vintage bank kan verschillende betekenissen hebben.

De Patchwork Bank: Opvallend Vintage!

Met Patchwork wordt een techniek bedoeld waarbij verschillende stukjes textiel, vaak zelfs van verschillende afmetingen, aan elkaar worden genaaid zodat er een grotere lap stof ontstaat. In de afgelopen jaren zijn er heel wat Patchwork banken op de markt gekomen...

  lees verder

Vintage Banken - Voorbeelden en Tips

Aangezien er inmiddels een behoorlijk ruime keuze is uit nieuwe vintage banken, heeft de redactie een selectie gemaakt van bijzondere en leuke voorbeelden van een vintage bank. Met de tips krijg je een beeld van wat er met een vintage bank bedoeld wordt.

Vintage Bank Shabby Chic

Gezien bij: Kolonial-Living
Type: Koloniale Vintage Bank Shabby Chic
Afmetingen: B105 x D53 x H94 cm.
Materiaal: beschilderd teakhout
Prijsklasse: € 250 - € 350

Deze vintage bank is gemaakt van teakhout. Elke bank is beschilderd met een ander kleurenpatroon. Dit zorgt er voor dat elke bank een ander en uniek uiterlijk heeft.

Big Apple Bank

Gezien bij: Zitmaxx
Type: Bankstel Big Apple 2-Zits
Afmetingen: B217 x D58 x H77 cm.
Zithoogte: 43 cm.
Armleuning: H60 cm.
Prijsklasse: € 250 - € 500

De Big Apple is ontworpen in een stijl die is geïnspireerd op de jaren 50 in Amerika. Leverbaar in een aantal felle kleuren. Ook als 2 en 2,5 zits bank en als fauteuil.

Floris van Gelder Sixties Bank

Gezien bij: Meubel & Slaaphuis
Merk: Floris van Gelder
Type: Sixties 3-Zits Bank
Afmetingen: 200x80
Prijsklasse: € 500 - € 750

De Floris van Gelder Sixties is een bank met een retro-vintage uiterlijk, dat is geïnspireerd op de stijl uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De bank is ook als 2-zits leverbaar en er is ook een fauteuil in dezelfde stijl. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Patchfield 60 Bank

Gezien bij: Jantine Ranzijn
Merk: Patchfield
Type: Patchwork 3 Zits-Bank Patchfield 60
Afmetingen: B182 x D80 x H74 cm.
Zithoogte: 43 cm.
Stoffering: Patchwork in grote vlakken
Prijsklasse: € 1.750 - € 2.000

Van deze 3-Zits-Bank Patchfiel 60 kun je in overleg met de maakster helemaal zelf bepalen uit welke stoffen en kleurcombinaties de patchwork stoffering gaat bestaan. Zo krijg je een unieke bank waarvan er maar één is. De bank is ook in een 2-zits uitvoering leverbaar.

Vintage Bank Oxford

Gezien bij: Robin-Classic
Type: Vintage 3-Zits Bank Oxford
Afmetingen: B220 x D76 x H92 cm.
Materiaal: Bruin polyester
Prijsklasse: € 1.000 - € 1.250

De Oxford is een door de Chesterfield geïnspireerde 3-zits bank. Hij is ook leverbaar als 2-zits bank en fauteuil.

Lapalma Otium Bank

Gezien bij: DirectDesign
Merk: Lapalma
Type: Otium Bank
Ontwerper: Mario Ruiz
Afmetingen: B174 x D71 x H72 cm.
Zithoogte: 36 cm.
Materiaal: Eiken bank met leren kussens
Prijsklasse: € 2.750 - € 3.250

Mario Ruiz ontwierp deze bijzondere bank Otium voor het merk Lapalma. De jaren 60 van de vorige eeuw schemeren er een beetje in door. De hier getoonde uitvoering is van eiken met wit leren kussens. De bank is ook leverbaar in walnoot. Er zijn vier kleuren kussens verkrijgbaar.

Vintage Bank Shabby Chic
Meer Informatie