Tapijt en Vloerbedekking

Betonlook vloer

Rust, eenvoud en wooncomfort, dat is wat een betonlook vloer u biedt. De eenvoud van dit type vloer is zijn kracht. Toch hoeft deze vloer niet saai te zijn! Het is een vloer die aan te passen is aan uw wensen.

  Meer informatie

Bouclé tapijt

Dit is een tapijtmateriaal waarbij het poolmateriaal wordt gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. Bouclé wordt ook wel lussenpool of loop-pile genoemd.

  Meer informatie

Design Vloerkleden

Design vloerkleden geven de ruimte en het interieur van uw woonkamer, slaapkamer of kantoor een stoere, warme of bijzonder uitstraling.

  Meer informatie

Frisé tapijt

Bij een friséstructuur zijn de polen eveneens doorgesneden maar is het tapijtgaren in elkaar gedraaid (getwijnd). Bij frisé is vrijwel iedere pool afzonderlijk te onderscheiden. Dit geeft een levendige oppervlaktestructuur!

  Meer informatie

Gebreid tapijt

Dit tapijt wordt gemaakt op een grote breimachine en kan van verschillende soorten materiaal worden gemaakt. Een gebreid tapijt is dan ook in diverse soorten en afmetingen verkrijgbaar.

  Meer informatie

Geknoopt tapijt - geknoopt vloerkleed

In een aantal niet-Europese landen wordt deze techniek nog toegepast bij de vervaardiging van vooral karpetten. Zij worden meestal Oosterse tapijten of Perzen genoemd.

  Meer informatie

Geschoren bouclé tapijt

Een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waarvan bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen. Geschoren bouclé wordt ook tip-sheared tapijt genoemd.

  Meer informatie

Hoogpolig Vloerkleden

De hoge pool van deze vloerkleden maken het kleed heerlijk zacht! Ideaal voor in de slaap- en woonkamer. Hoogpolige vloerkleden zijn te vinden in diverse kleuren en afmetingen, van warme wollen garen tot pluisvrije polyester vlokken.

  Meer informatie

Vintage vloerkleden

Ideaal voor een romantische woonstijl zijn vintage vloerkleden. Naast de vintage collectie zijn vloerkleden met een retro look leuk te combineren met een modern interieur.

  Meer informatie

Gesneden pool tapijt

Andere benaming voor moquette tapijt.

Getuft tapijt

Aan het eind van de jaren vijftig is een techniek ontstaan die men tuften noemt. De techniek om dit tapijt te maken is afgeleid van de naaimachine, maar dan op een grotere schaal: namelijk een breedte van vier of soms vijf meter.

  Meer informatie

Geweven tapijt

Weven is al eeuwen een gewilde techniek, die in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd is. De moderne weefmachines zijn weliswaar langzamer dan tuftmachines, maar leveren hoogwaardige en prachtige tapijten met speciale kleur- en dessineffecten.

  Meer informatie

Gietvloer

In de afgelopen jaren is de gietvloer uitgegroeid tot een veelgevraagde vloersoort. Voordelen van zo'n vloer zijn niet alleen de slijtvastheid, maar ook het gemak in onderhoud en de brandveiligheid. Qua kleur, dessin en uitstraling zijn er talloze mogelijkheden!

  Meer informatie

Gietvloer - Doe het zelf!

Een gietvloer combineert stijl met comfort. Onderhoudsvriendelijker dan tapijt, warmer dan natuursteen en meer geluidsdempend dan hout. De steeds populairder wordende gietvloer kent veel voordelen.

  Meer informatie

Gratis stalenservice

Bent u op zoek naar een vloerkleed voor in uw interieur, maar heeft u moeite met het maken van de juiste keuze? Maak dan gebruik van een gratis stalenservice.

  Meer informatie

Industrielook vloer

Een industrielookvloer zorgt voor een speciale en unieke uitstraling van uw kamer. De vloer wordt van plint tot plint gelegd. Het is slijtvast, onderhoudsvriendelijk en u kunt er ook nog eens alle kanten mee op qua kleur!

  Meer informatie

Jute tapijt

Jute tapijt wordt gemaakt van plantaardige garen die worden gevormd uit bastvezelmateriaal. Ze hebben vochtabsorberende eigenschappen en zijn sterk. Jute wordt dan ook vooral gebruikt voor het vervaardigen van de rug van het tapijt.

  Meer informatie

Katoen tapijt

Katoen is een sterk materiaal. Maar niet zo veerkrachtig als wol. Het neemt gemakkelijk vocht op en droogt ook snel. Katoen kan antistatisch, vlam- en vuilwerend worden gemaakt.

  Meer informatie

Kokos tapijt

Kokos tapijt wordt gemaakt van plantaardige garens die worden gevormd uit bastvezelmateriaal. Ze hebben vochtabsorberende eigenschappen en zijn sterk. De vezels worden ook wel in combinatie met andere garens gebruikt.

Loop-pile tapijt

Andere benaming voor bouclé tapijt.

Lussenpool tapijt

Andere banaming voor bouclé tapijt

PIT - Product Informatie Tapijt

PIT staat voor Product Informatie Tapijt en is een eenvoudige en uniform systeem dat objectieven productinformatie geeft over tapijt voor de Nederlandse markt. Het PIT-systeem geeft inzicht in essentiële zaken die een rol spelen bij de aanschaf van tapijt zoals leverancier, materiaal, toepassingsgebieden en eigenschappen van tapijt.

Het is een belangrijk hulpmiddel voor de consument om een goede keuze te kunnen maken voor het juiste tapijt. Of u nu tapijt zoekt voor bijvoorbeeld uw woonkamer, trap, slaapkamer of kantoor: op de tapijtstaal geven de PIT-symbolen snel en overzichtelijk aan of het hiervoor geschikt is.

Dus: kies wijzer voor tapijt met de symbolen van PIT! Dankzij een goede controle op het juiste gebruik van PIT, is het systeem bovendien zeer betrouwbaar en draagt het bij aan de kwaliteitsverbetering van de tapijtbranche in zijn totaliteit.

Polyacryl tapijt (PAC)

Polyacryl is zeer elastisch materiaal en laat zich uitstekend verven. Het is dus beschikbaar in verschillende kleuren. Polyacryl staat vooral bekend om zijn lichtechtheid en de goede warmte-isolatie.

  Meer informatie

Polyamide tapijt

Polyamide (nylon) is een sterk materiaal. Aan polyamide tapijt zijn een aantal eigenschappen toegevoegd waardoor het lichtecht en elastisch is. Door een extra speciale behandeling is het ook antistatisch en brand het minder makkelijk.

  Meer informatie

Polypropyleen tapijt (PP)

Polypropeen tapijt is een veel toegepaste vloerbedekking. Dit komt onder andere doordat het slijtvast is, nauwelijks statisch en niet of nauwelijks vocht op neemt. Ideaal voor bijvoorbeeld op kantoor of andere intensief gebruikte plekken.

  Meer informatie

Qesh-flakes of vlokkenvloer

In een coating of gietvloeren kunnen Flakes (verfvlokken) worden ingestrooid. De vlokken zorgen voor een decoratief uiterlijk. Hierdoor krijgt de vloer een speels en zeer persoonlijk karakter.

  Meer informatie

Saxony tapijt

Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.

  Meer informatie

Shag tapijt - semi-shag tapijt

Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het gevolg hiervan is een shagstructuur: het tapijt krijgt een warrige en speelse uitstraling. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag.

  Meer informatie

Siergrindvloer - Grindkorreltapijt

Een siergrindvloer wordt ter plaatse gemaakt. Het is belangrijk om, voor een goed resultaat dit door een vakman uit te laten voeren. Het is een naadloze vloer van plint tot plint waardoor een ruimtelijk effect ontstaat en de kamer veel groter lijkt. Het heeft een uniek karakter wat veel mensen aanspreekt!

  Meer informatie en aanbiedingen »

Sisal tapijt

Sisal tapijt wordt gemaakt van plantaardige garens. Sisal tapijt heeft een vochtabsorberende eigenschappen en is sterk. Soms worden de vezels ook in combinatie met andere garens gebruikt.

  Meer informatie

Stukverven

Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij getuft tapijt. Na het tuften wordt een stuk tapijt door een verfbad geleid. Op deze manier ontstaat een unikleur tapijt. Een groot voordeel van deze methode is dat duizend-en-één kleuren mogelijk zijn en dat sneller op trends kan worden ingesprongen.

Tip-sheared tapijt

Andere benaming voor geschoren bouclé tapijt.

Verven van tapijt in productie

Deze manier van kleuren kan worden toegepast bij alle fabricagetechnieken. Voordat het tapijtgaren verwerkt wordt heeft het al de goede kleur gekregen. Door verschillend gekleurde garens tegelijkertijd toe te passen zijn verschillende structuur- en kleureffecten mogelijk.

Vlastapijt

Vlastapijt wordt gemaakt van plantaardige garens die worden gevormd uit bastvezelmateriaal. Ze hebben vochtabsorberende eigenschappen en zijn sterk. De vezels worden ook wel in combinatie met andere garens gebruikt.

Vloktapijt

Vloktapijt wordt gevormd door een elektrostatische lading te plaatsen in de korte vezels in het gronddoek.

Wol tapijt

Wol is van nature veerkrachtig, elastisch, vuilwerend, zelfdovend en isolerend. Goed geschikt voor tapijt dus. Bij een goede luchtvochtigheid is wol van ook nog eens van nature antistatisch, maar wol tapijt kan in productie ook antistatisch worden gemaakt.