Kunst Hangplanten

De hangplant of slinger, eigenlijk Festoen of Guirlande genoemd, vindt zijn oorsprong in de Renaissance en de Barok. De hangplant werd ter versiering van raampartijen, kapitelen en pilaren, in hout gesneden of uitgehouwen in steen. Veelal waren de versieringen met vruchten, bladeren en/of bloemen.

Hangplanten en slingers anno nu

Diezelfde functie hebben de slingers van tegenwoordig nog steeds, al zijn daar ook de hangplanten aan toegevoegd. Hangplanten en slingers zijn ideaal om hoeken mee te decoreren of oneffenheden - zoals verwarmingselementen of leidingen - mee weg te werken. Helaas is de ruimte vaak beperkt of komt er op die plaatsen te weinig licht, zodat echte planten daar niet overleven.

Kunst hangplanten zijn de oplossing

Kunst hangplanten en kunstslingers zijn de oplossing. Net als bij ‘gewone’ kunstplanten zijn ook de bloemen en bladeren van de kunst hangplanten en -slingers gemaakt van kunstzijde. Elk met een eigen design, nerf en doortekening. Doordat gebruik is gemaakt van blaadjes in verschillende grootte en kleur, zijn de kunst hangplanten niet van echt te onderscheiden. De veelheid aan bloemen maakt dat elke kunst hangplant een zeer weldadige aanblik heeft en dus perfect afkleed.

De kunstslingers zijn ideaal in de kleinste hoekjes of plekken waar geen ruimte is voor een pot. Ze worden veel gebruikt in de horeca om stalletjes of ruimtes mee aan te kleden. Ook worden kunst hangplanten gebruikt om ‘natuurlijke’ scheidingswanden te maken.

Aanbiedingen voor kunst hangplanten

Heeft u wel ruimte voor een bloeiende kunstplant in een pot? Bekijk dan hier aanbiedingen van bloeiende kunstplanten…

Gelet op de oorsprong voert Maxifleur de kunst hangplanten en kunst slingers ook met vruchten zoals de druivenhanger en de bramenhanger. Daarnaast is er ruime keuze uit verschillende bloeiende soorten als de Petunia, de Geranium en de Bourgainvillea in diverse kleuren. De groene en bonte Hederahangers, de Maple- en Ruscus hangers zorgen voor het nodige groen, al is de Maple ook in een prachtige oranje-rode herfstkleur verkrijgbaar. Keuze genoeg dus.Kunst Hangplanten | Nep | Aanbieding | Informatie