Onderhoud Laminaat - Advies Informatie en Tips


Laminaat is onderhoudsvriendelijk!

Een belangrijk voordeel van een laminaat vloer is dat deze onderhoudsvriendelijk is. Ook is laminaat over het algemeen beter krasbestendig dan bijvoorbeeld een parketvloer, alhoewel dit wel verschilt per soort laminaat. Vaak is een duurder laminaat, met een betere kwaliteit beschermlaag, krasbestendiger. Maar als het laminaat goed en regelmatig onderhoud geeft, kan ook een goedkopere laminaatvloer lang meegaan.

Wat is het beste onderhoud voor laminaat?

Alhoewel op laminaat dus minder snel krassen worden gevormd, is het ook bij dit materiaal van belang het goed en regelmatig schoon te houden. Zand, kattengrit en vuil dat van buiten naar binnen komt, veroorzaken veel schuring en kunnen op den duur zelfs in laminaat krassen veroorzaken. Door een paar keer per week te stofzuigen of vegen voorkom dit probleem al...laminaat schoonmaken uitgebreide informatie >

Is groot onderhoud aan laminaat nodig?

Groot onderhoud is bij laminaat niet eigenlijk nodig. Laminaat heeft heeft namelijk een beschermende toplaag die niet vervangen hoeft te worden. Voor als je het gevoel heeft dat je laminaat vloer wat extra verzorging nodig heeft zijn er onderhoudsmiddelen speciaal voor laminaat op de markt. Er is verschil van mening of deze middelen echt een toegevoegde waarde hebben voor het onderhoud van laminaat. In ieder geval moet je altijd de instructie volgen die op de verpakking van het reinigingsmiddel staat. En vaak krijg je pas weer een glimmende laminaatvloer als nadat de vloer opgedroogd is deze nog een boenbeurt geeft met een droge doek.

Gerelateerde Informatie:
> Laminaat - Informatie Overzicht
> Houten Vloer Schoonmaken - Advies en Tips
> Vloer Schoonmaken - Overzicht Advies en Tips

Trefwoorden: Laminaat Onderhoud | Advies | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________