Vintage Meubels - Voorbeelden Ideëen en InformatieWat zijn vintage meubels?

Vintage is een begrip dat geen eenduidige betekenis heeft. Dus je kunt niet exact aangeven wat vintage meubels precies zijn. Echter, in de afgelopen jaren is het begrip vintage steeds vaker gebruikt. Tegenwoordig worden veel meubels als vintage aangeduid. Wat er over het algemeen met vintage bedoeld wordt, is dat het meubels zijn met een eigen (bijna) uniek uiterlijk. Dit kan zijn doordat een gebruikt meubel op een bijzondere manier is aangepast door er elementen aan toe te voegen, er een bijzondere kleur aan te geven of op een speciale manier te bewerken. Bij nieuwe vintage meubels is het vaak zo dat er een materiaal is gebruikt dat een uniek karakter heeft waardoor elk meubel er anders uitziet. Dit kan bijvoorbeeld zijn door gebruik te maken van oud hout of ijzer en dit te verwerken in het vintage meubelstuk.

Vintage meubels: uniek en speciaal!

Als het goed is, haal je met een vintage meubel iets unieks in huis. Het kan best zijn dat het meubel een vorm heeft die vaker wordt gebruikt. Echter het materiaal dat gebruikt is voor het meubelstuk moet uniek zijn van karakter en uitstraling. Bijvoorbeeld oud en verweerd hout waarop zelfs verfresten zichtbaar zijn. Of gebruikt steigerhout of barnwood, geven het vintage meubel een totaal eigen stijl en karakter. Als je goed zoekt kun je zelfs een tafel of kast vinden die gemaakt is van een oude deur.

Vintage meubels hebben een doorleefde uitstraling

Vintage meubels hebben, zelfs al zijn ze nieuw gemaakt, een uitstraling alsof ze al een heel mensenleven achter de rug hebben. Het zijn dus meubels met karakter. Vaak zijn vintage meubels robuust en vrij grof bewerkt. Heb je een heel verfijnde smaak of wil je dat alles glad en gepolijst is, dan zijn vintage meubels hoogstwaarschijnlijk niet jouw smaak.

IDEE: Pas mix & match toe in een vintage interieur

Een vintage interieur krijg je vooral door alles net even anders dan anders te doen. Gebruik niet dezelfde stoelen, maar neem juist verschillende vintage stoelen rondom de eettafel. Hang je schilderijen of prenten aan de muur? Gebruik dan verschillende oude lijsten met een vintage look. Dit oogt speels en geeft je interieur een vrolijke noot. Daarnaast kun je objecten ook op een andere manier gebruiken dan waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren. Neem bijvoorbeeld een vintage melkkan als bloempot of oude lp-hoes als wanddecoratie.

Je kunt vrij eenvoudig zelf vintage meubels maken

Je kunt zelf vrij eenvoudig meubels vintage maken. Kijk bijvoorbeeld zelf of je nog ergens oude stoelen of een kast hebt opgeslagen. Of bezoek een kringloopwinkel en koop daar voor weinig geld tweedehands meubels. Deze meubels kun je dan bewerken. Je kunt de kale plekken accentueren en hierover een lak aanbrengen. Of je brengt juist kleuraccenten aan op het meubel om het zo een uniek en eigen karakter te geven. Wat je ook kunt doen, is de pootjes en ornamenten van een kastje afhalen en deze plaatsen op een andere kastje. Wat je eigenlijk doet is helemaal losgaan met je eigen creativiteit. En gaat het een keer mis? Geen probleem, want normaal gesproken koop je voor weinig geld zo een ander tweedehands meubel.

Vintage Meubels - Gerelateerde Informatie:
> Vintage Bank
> Vintage Decoratie en Accessoires
> Vintage Interieur
> Barnwood Meubels
> Steigerhout Meubels

Trefwoorden: Vintage Meubels | Aanbiedingen | Advies | Ideëen | Informatie | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________