Laminaat Soorten - Informatie en Verschillen


Wat is laminaat en wat is het verschil tussen HDF en MDF?

Een laminaatvloer bestaat uit meerdere lagen materiaal. Onder een beschermlaag van kunststof bevindt zich een zogenaamde foto of printlaag die het uiterlijk geeft aan het laminaat. Hieronder bevinden zich een aantal andere lagen die de kwaliteit en de dikte van het laminaat uiteindelijk bepalen. Deze lagen worden over het algemeen aangeduid met HDF en MDF. Deze verschillende soorten onderlaag bestaan uit samengeperst materiaal. HDF staat voor High Density Fiberboard en MDF voor Medium Density Fiberboard. HDF-laminaat is over het algemeen van een iets hogere kwaliteit dan MDF-laminaat.

Welke laminaatsoorten zijn er wat zijn de voordelen?

Naast de keuze tussen HDF en MDF, is het uiterlijk het belangrijkste verschil tussen de verschillende laminaat soorten. Zeker met moderne printtechnieken van tegenwoordig is het uiterlijk van de betere laminaatsoorten bijna niet meer te onderscheiden van hout, natuursteen en andere materialen en is de prijs meestal een stuk lager dan die van het echte natuurlijk materiaal. Zeker als je kiest voor V-groef laminaat krijg je een luxere uitstraling van je laminaatvloer met als bijkomstigheid dat de kans op krassen en beschadigingen kleiner wordt.

Verschillende merken laminaat

Natuurlijk zijn er ook verschillen per laminaat merk. Elke fabrikant heeft zo zijn eigen benadering. Zo zijn er heel moderne fabrikanten die met de trends mee gaan. Maar er zijn ook laminaat merken die juist inspelen op de wens om laminaat zo echt mogelijk op hout en natuursteen te laten lijken. Er is een aantal bekendere merken laminaat op de markt, zoals bijvoorbeeld Quick-Step en Berryfloor. Maar het aanbod van zogenaamd merkloos of white label laminaat is misschien nog wel groter...laminaat merken overzicht >

Laminaat Soorten Aanbiedingen

Veel laminaat soorten kun je tegenwoordig voor een scherpe prijs online kopen in verschillende webshops. Om je een idee te geven van de laminaat aanbiedingen, vind je hieronder een aantal links naar webshops met een uitgebreid assortiment online laminaat aanbiedingen.

- Laminaat Aanbiedingen van Leen Bakker >
- Laminaat Aanbiedingen van Lab 21 >
- Laminaat Aanbiedingen van Laminaat Direct >

Bijpassende Informatie en Advies
> Laminaat - Informatie Overzicht
> Laminaat Onderhoud
> Laminaat Schoonmaken
> V-Groef Laminaat

Trefwoorden: Laminaat Soorten | Advies | Informatie | Verschillen | Voordelen
________________________________________________________________________________________________