Marmoleum Reinigen en Schoonmaken Tips Advies Informatie PrijsMarmoleum reinigen en schoonmaken Tips en Advies

Marmoleum Reinigen en Schoonmaken Tips Advies Informatie Prijs. Heb je een marmoleum vloerbedekking? Dan is het belangrijk dat je de vloer goed onderhoudt. Stof en zand wat onder de schoenen zit, werkt namelijk als een soort schuurpapier. Dankzij de sterke beschermende laag van marmoleum vloeren, is het reinigen van marmoleum vloeren eenvoudig. Er zijn verschillende manieren een marmoleum vloer zelf goed te reinigen en te onderhouden. Op deze pagina vind je advies en tips hiervoor.

Hoe marmoleum reinigen? Dagelijks schoonmaken

Je kunt je marmoleum vloer schoon houden door regelmatig stof en los vuil met een stofwisser te verwijderen. Verwijder vlekken eerst met doekje, vochtig gemaakt met lauwwarm water. Het doekje moet niet drijfnat zijn. Lukt dit niet probeer het dan met een klein beetje groene zeep of een speciaal reinigingsmiddel en een licht vochtige mop. Behandel nadat je zeep hebt gebruikt wel de vloer nog een keer met een vochtige mop of doekje met schoon water. Als er zeepresten achterblijven, gaat de vloer plakken.
  • Veeg zand en los vuil dagelijks van de de marmoleum vloer. Dit voorkomt dat vuil gaat hechten en er krassen en beschadigingen ontstaan
  • Wil je een vlek verwijderen, maak dan een doekje vochtig met lauwwarm water. Meestal lukt het prima om hiermee vlekken te verwijderen.
  • Is de vlek hardnekkig, gebruik dan een beetje groene zeep en een mop. Wel goed nabehandelen met met vochtige doek met schoon water.
  • Gebruik nooit schuursponsjes en schoonmaakemiddelen die een schuren effect hebben. Doe je dit wel dan kunnen er lichte beschadigen komen en kan de beschermlaag worden aangetast.
Hoe kun je zelf marmoleum goed reinigen?

Als de marmoleum vloer er na lang en intensief gebruik niet meer als nieuw uit ziet, kun je de vloer weer 'glans' geven door de vloer te schrobben met een speciaal reinigingsmiddel en een schrobborstel. Neem hierna de vieze natte plekken op. En mop daarna met schoon water en laat de vloer drogen. Breng vervolgens een zeepfilm aan met de mop, met speciaal reinigingsmiddel voor marmoleum, en laat de vloer nogmaals drogen. Dit is trouwens een behoorlijk zware klus die enige vakkundigheid vergt. Het moet niet te nat en niet droog. Als je het niet goed doet of het verkeerde schoonmaakmiddel gebruikt, dan blijven er zeepresten achter en gaat het marmoleum als het ware kleven.

Wanneer marmoleum professioneel reinigen? Advies en tips

Aangezien het groot onderhoud en intensief reinigen van marmoleum een behoorlijk zware klus is, kun je dit ook laten doen door een professioneel bedrijf. Naast het feit dat je het werk niet zelf hoeft te doen, beschikken zij over een schrobmachine waarmee de marmoleum vloer nog beter en intensiever schoongemaakt wordt. Ook het aanbrengen van de beschermende laag zal dan goed gedaan worden, waardoor het marmoleum veel langer mee gaat en je dus langer plezier hebt van je vloer.

Wat is de prijs voor het professioneel reinigen van marmoleum?

Als je wilt weten wat de prijs is voor het professioneel reinigen van marmoleum, kun je het beste een goede en gedetailleerde prijsopgave aanvragen. Het is lastig om zo te zeggen wat de prijs voor de werkzaamheden is. Deze is sterk afhankelijk van de oppervlakte en de mate van vervuiling. Maar als je een bijvoorbeeld marmoleum in een gemiddelde woonkamer hebt dan moet dit voor een bedrag van tussen de € 200 en € 400 kunnen. Via onderstaande bedrijven kun je gratis een prijsopgave of meer informatie aanvragen.

Hoe kun je goed marmoleum reinigen en schoonmaken? Uitleg in de youtube film
Bijpassende informatie
> Marmoleum Leggen - Uitgebreide Informatie
> Marmoleum Vloerbedekking - Uitgebreide Informatie
> Linoleum Schoonmaken

Zoekwoorden: Marmoleum Reinigen en Schoonmaken Tips Advies Informatie Prijs
________________________________________________________________________________________________