Muizen vangen


Muizen vangen door kat of hond


De kat
Al vele honderdan, zoniet duizenden jaren, leven katten en honden al samen met de mens. En vooral de kat is bekend als goed in muizen vangen. Alle katten beschikken als ze geboren worden over het jachtinstinkt om op muizen te jagen. Echter als ze niet in een omgeving opgroeien waar muizen zijn dan leren ze dit af.

Katten zijn trouwens te trainen in muizen vangen en jagen. Katers zijn daarbij even goede jagers als poezen. Het is wel goed om te realiseren dat katten in onze maatschappij dusdanig goed gevoerd worden dat meestal de muis niet opgegeten wordt. Ze willen wel muizen vangen, maar gebruiken vervolgens de muis als speelobject wat later aan de baas wordt aangeboden.

Een kat zet trouwens sporen uit in huis en in de tuin waar muizen door afgeschrikt worden. Dit maakt de kans op muizen een stuk minder.

De hond
Naast de kat is ook de hond goed in muizen vangen en jagen. Sterker nog er zijn een aantal rassen die van oorsprong speciaal gefokt zijn om te jagen op ratten, zoals Jack Russells en Beagles. Deze rassen zijn ook zeer geschikt voor muizen vangen. Maar ook andere vooral jachthonden verjagen muizen.

Ook de hond zet trouwens sporen uit in huis en in de tuin waar muizen door afgeschrikt worden. Dit maakt de kans op muizen een stuk minder.




Gerelateerde informatie
- Muizen Vangen door een Klapval »
- Muizen Vangen door een Kooival »

Zoekwoorden Muizen Vangen Bestrijden
________________________________________________________________________________________________