Muizenval zetten - KlapvalDe klapval als muizenval zetten

Las van muizen? Als het gaat om muizenvallen zetten, is de traditionele klapval de meeste bekende en meest verkochte. Deze manier van een muizenval zetten is de goedkoopste oplossing, en ook redelijk diervriendelijk.

De klapval heeft namelijk een beugel die met een klap in de nek van de muis terecht komt en deze in één klap dood is. Deze muizenval zetten kan ook minder diervriendelijk uitpakken: wanneer de beugel op pootjes of de snuit terecht komt zal het muisje overlijden aan de stress, uitputting of verhongeren.

Realiseert u zich bij deze muizenval zetten dat de muis ook verwijderd moet worden. Dit kan leven of dood zijn; niet voor iedereen een prettig werkje.

Alternatieven voor de klapval

U kunt ook andere muizenvallen zetten om een muis te vangen. Als alternatief voor de klapval kunt u natuurlijk gebruik maken van een muizenval waarin de muis levend gevangen wordt, zodat u hem weer kunt uitzetten. Kaas is het meest traditionele lokaas om muizen naar de val te lokken, maar ook andere etenswaren zijn zeer geliefd. Het aas moet ten minste iedere drie dagen vervangen worden.

Bij deze vorm van muizenvallen zetten is de houten muizenval is nog altijd de meest verkochte. De plastic muizenval wint aan populariteit omdat deze beter schoon te maken is en langer mee gaat.

Helpt de muizenvallen zetten niet?

Blijft u ondanks het zetten van muizenvallen last hebben van muizen? Schakel dan professionele hulp in! Bij onderstaande partnerbedrijven van Woonwebsite kunt u terecht voor meer informatie over muizen (bestrijden).


Gerelateerde onderwerpen
- Ongedierte Bestrijden Overzicht »
- Muizen Vangen Informatie »

Ongedierte bestrijden | Muizenval zetten | Klapval | Informatie en Tips