Pinda Merengues

Recepten van het Buitenlevenblad Seasons
Ingrediënten voor circa 50 Koekjes

• 100 gram gepelde, ongezouten pinda’s
• 2 eiwitten
• 100 gram suiker
• mespuntje kaneel
• 1 theelepel cacaopoeder
• 1 theelepel sinaasappelrasp

Bereidingswijze van Pinda Merengues

Verwarm de oven voor op 140 °C. Maal de pinda’s fijn. Klop met een elektrische mixer de eiwitten heel stijf. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Meng de pinda’s met het kaneelpoeder. Schep dit mengsel voorzichtig door het eiwit. Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes in ca. 20 minuten gaar. Meng het cacaopoeder met de sinaasappelrasp en bestrooi de nog warme koekjes met het mengsel. Laat helemaal afkoelen.

Recept uit het Buitenlevenblad Seasons