Crosstrainer



Wat is een crosstrainer

Een van de beste manieren om te komen tot een totale "body-workout" of in goed Nederlands lichaamsbeweging is langlaufskiën. In het engels cross-country skiing genoemd. Nu is het Nederlandse klimaat niet van dien aard dat we altijd en overal kunnen langlaufen. In tegendeel dit kan bijna nooit en de week wintersport per jaar, willen we graag besteden aan alpineskiën. Daarom is een oplossing gevonden in de crosstrainer. Dit is een fitnessapparaat dat de bewegingen van die gemaakt worden tijdens en langlaufen op een optimale wijze nabootst. Sterker nog de omstandigheden lichter of zwaarder worden gemaakt. Zo kan er een workout worden gedaan naar ieders vermogen.

Gebruik van de Crosstrainer

Vanzelfsprekend zijn de mogelijkheden crosstrainer afhankelijk van het soort apparaat dat u aanschaft. Maar alle crosstrainers maken gebruik van een vliegwiel. En afhankelijk van de instelling wordt er meer of minder weerstand opgeroepen en is de training dus zwaarder of lichter. Geavanceerder modellen beschikken meer instellingsmogelijkheden en via een computer kunnen er allerlei verschillende soorten trainingsprogramma's ingesteld worden. De meeste apparaten hebben wel instrumenten om het calorieverbruik, hartslag, de afgelegde afstand en de tijdsduur weer te geven. Maar alleen de betere modellen bieden echt betrouwbare informatie. Soms is het zelfs mogelijk om het apparaat te koppelen aan de computer om op deze wijze gehele trainingsprogramma's en resultaten te meten en bij te houden. En de nieuwste apparaten bieden zelf een DVD en TV met beeldscherm zodat u tijdens het crosstrainen een film of televisie kunt kijken.

Aanbiedingen van Crosstrainers


Webshop voor Fitness Apparaten
In de webshop vindt u een flink aantal aanbiedingen van Crosstrainers van verschillende merken en in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen.
Bekijk de Aanbiedingen in de Webshop »

Crosstrainers | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Gegevens