Betonrot Repareren Balkon Vloer Steunbalk Prijs en Offerte


Problemen met Betonrot in Beton

Betonrot Repareren Balkon Vloer Steunbalk Prijs en Offerte. Betonrot is helaas niet altijd te voorkomen. Wel is het mogelijk om het goed te repareren. En ook hierbij geldt dat grotere schade en daarmee gepaard gaande hogere kosten te voorkomen zijn door tijdig in te grijpen. Betonrot ontstaat veelal in onderdelen die aan weer en wind worden blootgesteld. Denk hierbij aan het balkon, steunbalken, de betonvloer en dorpels.

Hoe kun je betonrot repareren?

Betonrot kan zeer goed verholpen worden. Hierbij worden eerst de slechte betondelen verwijderd tot op de gezonde wapening. Daarna wordt de wapening behandeld met een speciale primer die verdere roestvorming voorkomt. In bepaalde gevallen zal nieuwe wapening aangebracht worden. De reparatie vindt plaats met vezelgebonden reparatiemiddelen op cementbasis. Is de te behandelen plek groter, dan zal er een hulpbekisting aangebracht worden. De reparatiematerialen die tegenwoordig worden toegepast voldoen aan de laatste milieueisen en beschermen de wapening van binnenuit. Bij balkonvloeren wordt meestal een coatinglaag (diverse kleuren zijn mogelijk) aangebracht om de vloer waterdicht te maken en te houden.

Bij twijfel is het altijd aan te bevelen om er een specialist bij te betrekken, die kan nagaan hoever de betonrot doorgedrongen is en of er een direct gevaar aanwezig is. Het is raadzaam om betonrot in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken om erger te voorkomen.

Betonrot Repareren Prijs en Offerte Aanvragen

De prijs voor het repareren van betonrot is sterk afhankelijk van waar deze te vinden is en de mate waarin de aantasting al heeft plaatsgevonden. Een kleine plek die nog niet heel ernstig is kan al voor een paar honderd euro aangepakt worden. Gaat het om bijvoorbeeld een heel balkon dat aangetast is of een betonvloer, dan kunnen de kosten vele mate hoger zijn. Daarom is het goed om vooraf een gedetailleerde offerte aan te vragen voor de werkzaamheden die gedaan moeten worden om de betonrot te bestrijden. Uiteraard is aan te bevelen om een gespecialiseerd bedrijf voor dit soort werk in te huren.

TIP: Vraag om een gespecificeerde offerte voor betonrot repareren

Als je een offerte aanvraagt voor het repareren van betonrot, zorg er dan voor dat de werkzaamheden goed en gedetailleerd omschreven zijn. Wees altijd alert op posten die zijn opgenomen op basis van nacalculatie. Deze bieden namelijk veel onzekerheid omdat tijdens de werkzaamheden de kosten dan opeens aanzienlijk kunnen oplopen.

Gerelateerde Informatie

- Betonrot Uitgebreide Informatie »
- Fundering Herstellen en Repareren »
- Betonrot in de Kelder »
- Bouwen en Verbouwen Informatie Overzicht »

Zoekwoorden: Betonrot Repareren | Advies | Informatie | Kosten | Offerte | Prijs | Tips
___________________________________________________________________________________________________________