Patroonroller


Patroonroller: de decoratieve verfroller

Tover uw eigen behang op de muur met behulp van deze speciale verfroller. Geen geklieder meer met behang plaksel en lucht bellen tussen het behang en de muur. Nee gewoon simpel rollen. Maar het mooiste is nog wel dat u de keuze heeft uit tien verschillende motieven. De meest aparte designs of stijlvolle bloemen. Het is uw keuze. De patronen zijn los verkrijgbaar en werken als een soort stempel. De rollers kunt u ook nabestellen dus wilt u later nog eens een muurtje verven in het zelfde design is dit ook zo gebeurd. Een ding is zeker, met deze verfrollers bent u lekker origineel en het scheelt een hoop geplak!





Hoe werkt een Patroonroller?

Start met het goed inrollen van de schuimroller op een verfbakje. Pas hierbij op dat de gebogen kant van de roller omhoog wijst bij het inrollen. Bij het afrollen moet de gebogen kant naar de muur wijzen. Een lengte van 3,5 meter kan gemakkelijk in een keer gerold worden. Als advies wordt meegegeven om –voor het rollen van een nieuwe baan- de sponsrol weer even met verf in te rollen.

Tips voor een patroon op de muur

  • Oefen eerst even op een stuk krant/papier.
  • Zoek tijdens dit oefenen naar de juiste dikte van de verf, d.m.v. verdunnen tot de gewenste vloeibaarheid en dekking is bereikt.
  • Het beste kunt u Latexverf op waterbasis gebruiken.
  • Zet tijdens het rollen op de muur niet te veel kracht, er is dan een kans dat de roller uitglijdt. Laat de roller het werk doen!
  • Voor een mooi begin en einde van de banen wordt geadviseerd een strook schildersplakband aan de plafond –en plintrand te plakken, waarop je met potloodstrepen een verdeling voor de te rollen banen maakt.
  • Houd een stuk karton tegen het plafond bij het beginnen aan een nieuwe baan. Zo wordt het plafond niet geraakt door de verfroller.
  • Werk van boven naar beneden.