Douche Afvoer - Advies Informatie en Tips


Waarvoor is een douche afvoer nodig?

Tijdens het douchen is het belangrijk dat het gebruikte water goed weg kan lopen. Om overstroming te voorkomen is een goede douche afvoer daarom van groot belang. Was er vroeger alleen maar een doucheputje waar het afvalwater kon wegstromen. tegenwoordig zijn er verschillende oplossingen om de afvoer van de douche goed te regelen.

Welke soorten douche afvoer zijn er?

Natuurlijk kun je kiezen voor het traditionele afvoerputje.Veel douchebakken hebben deze oplossing voor het afvoeren van vuil water als standaard ingebouwd. Daarnaast zie ook steeds vaker een oplossing in de vorm van een afvoergoot. Dit is vooral het geval bij inloopdouches. Zelfs aan de vormgeving van een docuhe afvoer wordt steeds mee aandacht besteed . Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de zogenoemde tegelput. Daar vormt de afvoer ťťn geheel met de badkamervloer waardoor je niet of nauwelijks meer door hebt dat er sprake is van een afvoerputje. En er zijn ook andere manieren om de douche afvoer op een mooie en subtiele wijze te verwerken in de vormgeving van de badkamer en douche.

Wat is het voordeel van een afvoergoot in de douche?

Een afvoergoot kan aan de voorzijde of achterzijde van de doucheruimte worden geplaatst. Is ervoor gekozen om dit aan de voorzijde te doen, dan fungeert deze als waterkering en behoud je ook een drempelloze toegang naar de douche. Hierdoor ontstaat een drempelloze inloopdouche. Wanneer de afvoergoot van de douche voorzien is van een deelbaar rooster kan deze onder een douchedeur worden geplaatst. In combinatie met de populaire grotere tegels is een drempelloze oplossing met een douchegoot als afvoer niet alleen een mooie en stijlvolle oplossing, maar ook een veilige omdat de kans op struikelen bij het betreden van de douche kleiner is..

Gerelateerde Informatie:
Badkamer en Sanitair - Informatie Overzicht

Trefwoorden Douche Afvoer | Advies | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________