Bloedvlekken in Tapijt


Een bloedvlek in het tapijt

Een vlek op je tapijt is vervelend, helemaal als het om een bloedvlek gaat. Gelukkig zijn bloedvlekken over het algemeen niet moeilijk te verwijderen. Als je het op de juiste manier doet, kun je waarschijnlijk zelf de vlek eruit krijgen. En dit geldt zelfs voor oudere bloedvlekken.

Hoe verwijder je een bloedvlek uit het tapijt of vloerbedekking?

Bij dit type vlekken is er een gouden regel: gebruik nooit warm of heet water. Want hoewel dit bij veel vlekken beter werkt, zorgt warm water ervoor dat bloed zich aan het materiaal hecht en de vlek nauwelijks meer te verwijderen is. Met koud water kom je echter een heel eind. Dep voorzichtig (niet wrijven) met een vochtige doek net zo lang totdat de vlek oplost. Eventueel kun je met wat zuivere azijn het laatste restje bloed wegnemen.

Professioneel het tapijt laten reinigen?

Lukt het toch niet om de vlekken zelf uit het tapijt te verwijderen, dan kun je er nog voor kiezen om je tapijt te laten reinigen door een professioneel bedrijf. Zorg er wel van te voren voor dat je zeker weet dat de bloedvlekken ook echt verwijderd kunnen worden en laat dit in de prijsopgave meenemen.

Gerelateerde Informatie
- Aanbieding van Professionele Tapijtreiniging
- Braaksel en Kotsvlekken Verwijderen
- Vlekken uit Tapijt Verwijderen Meer Advies en Tips

Bloedvlekken in Tapijt en Vloebedekking Verwijderen | Tips en Advies