Schoonmaaktips van Oma
Waarom Schoonmaaktips van Oma?

Oma heeft de beste schoonmaaktips. Een vlek, een vervelende schoonmaakklus, onkruid tussen de tegels in de tuin... Noem het maar op, oma weet raad. Met handige huis, tuin en keukenmiddeltjes weet oma altijd wel een trucje om alles weer blinkend schoon te krijgen in en om het huis! En daarvoor heeft u echt niet altijd al die dure schoonmaakmiddelen en -producten nodig...

Schoonmaaktips van Oma

Er zijn veel schoonmaak klussen waar oma wel iets op weet. Zoek uw klus in onderstaande lijst en uw klus is zo geklaard met de tips van oma.

Vlekkentips
Chocolade- of chocolademelkvlekken: eenvoudig deppen met flink wat melk (liefst volle) en vervolgens in de wasmachine doen.
Aardbeivlekken: Eerst haalt u de resten vruchtvlees weg. De vlek behandelen met een lauwwarm neutraal sopje en daarna eventueel deppen met water en ammonia.
Bloedvlekken: Melk over de vlek(ken) gieten en met een doek de vlek(ken) weg wrijven. Daarna laten weken in een emmer koud water.
Inktvlekken: Even zachtjes inborstelen met ossegalzeep.
Jusvlekken: Eerst moet u het vet verwijderen. Dat doet u met wasbenzine of tetra. De vlek die dan nog resteert, haalt u weg met een oplossing van warm water en een scheut ammonia.
Koffievlekken: Heeft u een koffie of wijnvlek in uw vloerbedekking? Het sap van een verse citroen doet wonderen.
Rode wijnvlekken: Giet er witte wijn overheen; deze ontkleurd de rode wijnvlek. Daarna enkele keren met veel schoon water doordrenken en opnemen.
Kauwgomvlekken: Wrijf er een klein kloddertje pindakaas op en gooi het in de wasmachine.

Schoonmaaktips
Tip voor de Badkamer: Door met bleek en ontkalkers schoon te maken verdwijnt op den duur de beschermingslaag. Gebruik liever azijn, of groene zeep.
Tip voor de Keuken: De roestvrijstalen kookplaat en afzuigkap krijgt u schoon en vetvrij door het te reinigen met pure schoonmaakazijn. Daarna schoon/droogwrijven met een droge microvezeldoek.
Tip voor de Ramen: Wilt u uw ramen kraakhelder hebben, pel dan een ui en snij hem in 4 delen, en doe die in het water!
Tip voor de Toilet: Vieze aanslag in het toilet? Laat een afwasblokje een nachtje erin oplossen. Daarna is het brandschoon.


Aanbiedingen Schoonmaakartikelen

Lukt het u niet om met bovenstaande tips uw huis schoon te houden of wilt u direct met schoonmaakmiddelen aan de slag? Bij onderstaande aanbieder(s) krijgt u aanbiedingen voor zowel schoonmaakmiddelen als -artikelen. Bekijk de aanbiedingen en bestel direct online...

Meer Huishouden en Schoonmaken

- Schoonmaken in Huis Tips
- Overzicht Schoonmaken: ideen, tips en aanbiedingen