Tuinmuur


Tuinmuur metselen

Een tuinmuur kan verschillende functies hebben. Zo kunt u een muur gebruiken in plaats van een schutting, waardoor de muur bijvoorbeeld de grensafscheiding tussen u en uw buren markeert.

Maar een stenen tuinmuur kan ook heel goed als decoratie dienen. Zo kunt u planten tegen de muur op laten groeien. Daarbij kan de muur er ook voor zorgen dat uw tuin als het ware in meerdere vlakken verdeeld wordt. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. En natuurlijk kan een goede tuinmuur ook in combinatie met sierhekwerk geplaatst worden.

Bijzondere sfeer door een tuinmuur

Tuinmuren kunnen ook heel goed gebruikt worden als sfeerelement. Als u bijvoorbeeld de Romaanse stijl erg mooi vindt, kunt u een muur (laten) bouwen die een oude uitstraling geeft. Door vervolgens bijvoorbeeld de tegels hierop aan te passen, vormt uw tuin een eenheid.

Als u uw tuin aan alle kanten omheint wordt met muren, zorgt u voor een strak geheel. Daarbij kunt u delen van de muur ook opvullen met rasterwerk. Hier kunt u vervolgens planten als klimop tegen aan laten groeien. Zo brengt u ook nog 'groen' in uw tuin!

Gerelateerde Informatie
- Tuinafscheiding en Hekwerk Informatie Overzicht Ľ

Tuinmuur Metselen | Advies | Informatie | Voorbeelden